Tilmeld Nyhedsbrev

PDFUdskriv

Campingfolket

”Campingfolket” er egentlig en lidt misvisende betegnelse, for i modsætning til tidligere er de familier der tager på camping i dag, ikke længere nogen homogen størrelse. På pladserne ser man både cykler parkeret foran slidte telte og luksus biler foran flotte campingvogne.

Engang var camping primært for dem, der godt ville have det lidt primitivt og enkelt. De havde intet problem med at bruge fem poletter på at få vandet varmt under bruseren, og hvis købmanden var løbet tør for mælk, og der var tyve km til andre indkøbs muligheder, var de blot en oplevelse rigere. Meget har ændret sig de sidste små tyve år. I dag er de fleste campingpladser topmoderne og tilbyder faciliteter, der gør dem til egentlige feriecentre. Der er altid en god legeplads til børnene, og fælles aktiviteter for børn og voksne er også udbredt.

Campinglivet er blevet populært blandt rigtig mange mennesker. Årsagen skal blandt andet findes i de mange muligheder. I kan på samme campingplads vælge at hygge jer med primus og engangsgrill ved morfars gamle bomuldstelt, eller I kan slænge jer ved fladskærmen i luksusvognen og lave maden i det velassorterede fælleskøkken. Fælles for oplevelsen – hvad enten man går efter luksus, det puritanske eller det midt i mellem – er fællesskabet. Skel af enhver slags nedbrydes, når naboer på pladsen hjælper hinanden og slår en snak af henover vindsejlet. Børn finder legekammerater på ingen tid, og I kan nyde privatlivets fred i forteltet – men der er altid hjælp og fællesskab ganske få skridt væk...

joomla template